Wie thuisbatterij koopt, krijgt binnenkort tot 3.200 euro terugbetaald!
12
Wie thuisbatterij koopt, krijgt binnenkort tot 3.200 euro terugbetaald!

Wie thuisbatterij koopt, krijgt binnenkort tot 3.200 euro terugbetaald!

Er komt een premie van maximum 3.200 euro voor thuisbatterijen. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op voorstel van minister van energie Lydia Peeters (Open Vld).

Thuisbatterijen kunnen energie opslaan van bijvoorbeeld zonnepanelen als die niet onmiddellijk wordt gebruikt. Momenteel wordt die stroom op het net gezet, waarvoor de eigenaars van zonnepanelen een prosumententarief - het tarief voor consumenten die energie produceren - betalen.


Een thuisbatterij kan ervoor zorgen dat ze die stroom later kunnen gebruiken en dat het distributienet op piekmomenten niet wordt overbelast. Een batterij voor huishoudelijk gebruik heeft een capaciteit tussen 4 en 8 kW. De zwaarste modellen kosten tot 8.000 euro. Vlaanderen geeft nu een premie van 250 euro per kW, met een maximum van 3.200 euro per aansluitingspunt of 35 procent van de investeringskost.

Milieuvriendelijk

De premie is alleen van toepassing voor milieuvriendelijke batterijen, bijvoorbeeld op basis van zoutwatertechnologie. Een loodbatterij is uitgesloten. De batterij moet ook geplaatst worden door een erkend installateur. Om het apparaat aan te sturen, is een digitale meter nodig. De uitrol daarvan start op 1 juli, maar wie hem nog niet heeft en een batterijpremie aanvraagt, krijgt de kosten voor de installatie terugbetaald.
Het besluit moet nog voor advies naar de Raad van State. De premie zal ten vroegste op 1 augustus kunnen worden aangevraagd. Voorlopig is ze verkrijgbaar tot eind 2020.

”Batterijen maken de productie van groene stroom interessanter, maar vandaag ligt de prijs nog erg hoog ten opzichte van het geschatte rendement”, zegt Peeters. “Met een premie geven we nu dat extra duwtje in de rug.”

BRON:

https://www.hln.be/de-krant/zonnepanelen-wekken-50-procent-meer-stroom-op-dankzij-warme-februari~acc2725e/

Meer nieuws
Compensatie voor eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter 2021
Corona
Nieuwe regels voor zonnepanelen op komst: waarom je er best dit jaar nog legt
Is uw dak geschikt voor zonnepanelen?
Wie thuisbatterij koopt, krijgt binnenkort tot 3.200 euro terugbetaald!
Zonnepanelen wekken 50% meer stroom op
Besparingstip
FAQ Zonnepanelen

Below this is our hidden Collection List that holds our Collection Items. You see a text-only list on this published page, but the list should be hidden on your implementation.

One of the items will be identified as our 'previous' item.
One of the items will be identified as our 'next' item. 

We will use our 'contentId' to identify which template we are on. Our 'contentId' in the blog post above and the 'contentId' in the hidden list below will be matched.

Based on the 'Order' we set for the list below, Previous and Next will be identified and 'pasted' into the above targets. Sweeeeet!

The images below are hidden on the page via display: none in page settings <head>. The loadImages option will only load the images for the previous and next posts.</head>