Dakrenovatie

‘Het dak gaat eraf!’, dit is leuk om te horen tijdens je favoriete optreden of festival, maar als het je eigen huis betreft, hoor je ongetwijfeld liever dat alles van een leien dakje loopt.

Standaard bestaat een dak uit hellende, platte of gebogen delen. Het doel van een dak is om de onderliggende woning te beschermen tegen weersinvloeden zoals wind, sneeuw en hoge of lage temperaturen.

Als je dak op instorten staat, weet je ongetwijfeld dat het aan vernieuwing toe is! Zo ver laten we het niet komen. Merk je op dat je dak een of meer van de volgende symptomen vertoont, dan is verdere actie aangewezen.

Modern wit huis met zonnepanelen

Is uw dak aan vernieuwing toe?

KAN UW DAK OOK
EEN UPGRADE GEBRUIKEN?

Maak nu een afspraak met één van onze experten!

MAAK NU UW AFSPRAAK!

Uw dak vernieuwen

Een nieuw dak is niet zomaar een standaardklusje, maar is een heus werk, wat veel tijd kost. Dakwerkers doen er al snel enkele dagen tot enkele weken over om een dak volledig te bouwen. De precieze duur is natuurlijk afhankelijk van de afmeting van uw dak en de dakbedekking waarmee gewerkt wordt. Zo zal een dakwerker langer over een leien dak doen dan een pannendak. Onze dakwerker kan u na inspectie, direct vertellen hoe lang het voor uw persoonlijke situatie gaat duren.

Als de constructie van uw dak nog in orde is, dan kan een nieuwe dakbedekking volstaan. Oudere daken daarentegen, die weinig tot geen onderhoud hebben gehad, komen soms ook in aanmerking voor een volledig nieuwe houten balken constructie.

Kiest u ervoor uw dak volledig te vervangen, dan is het verstandig om alle voors en tegens naast elkaar te leggen per type dakbedekking. De meest voorkomende dakbedekking voor hellende en gebogen daken is nog steeds de keramische dakpan. Deze dakpannen worden snel en relatief goedkoop geplaatst en hebben een lange levensduur. Voor het platte dak zijn bitumen de meest voorkomende bedekking. Andere mogelijke dakbedekkingen zijn:

  • leien daken
  • rieten daken
  • metalen daken
  • epdm
  • groendak