Diensten

België is een van de landen met de duurste electriciteitstarieven. Uw Zon helpt u uw eigen energieproducent te worden.

zonnepanelen

Een zonnepaneel is een paneel dat zonlicht omzet in elektriciteit. Een zonnepaneel is samengesteld uit dunne plaatjes silicium die het zonlicht omzetten in gelijkstroom (DC).

Alle apparatuur in een woning werkt op wisselstroom (AC). Een omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom.

Het teveel aan energie wordt doorgestuurd naar een energiebedrijf. De verbruiksmeter loopt achteruit zolang in huis minder energie wordt verbruikt dan de zonnepanelen leveren.

Ook als de zon overdag niet schijnt, wekken zonnepanelen nog stroom op. Daglicht is voldoende om elektriciteit op te wekken.

 

De voordelen op een rijtje:

 • Economisch: Wanneer u kiest voor zonnepanelen maakt u gebruik van de zon als natuurlijke energiebron, u wordt minder afhankelijk van uw energieleverancier en stijgende energieprijzen.
 • Duurzaam: Onze zonnepanelen zijn een betrouwbare en onuitputtelijke bron van energie. Het is een duurzame installatie met veilige en zekere werking, weinig onderhoud en een levensduur tussen 25 en 30 jaar.
 • Ecologisch: Zonnepanelen gebruiken 100% groene energie.
 • Snel terugverdiend: Dankzij de hoge energieprijzen, zeer lange levensduur en uitermate hoog rendement zijn zonnepanelen een rendabele investering.
 • Eenvoudige en uitbreidbare installatie: Onze zonnepanelen zijn eenvoudig te installeren, en maken gebruik van een modulaire opbouw waardoor ze bruikbaar zijn bij kleine én grote verbruikers. Indien nodig kunnen er steeds zonnepanelen worden bijgeplaatst.

??

Premies: Voor het plaatsen van zonnepanelen zijn er sinds kort geen premies/subsidies meer beschikbaar. Toch blijft het een duurzame investering die zichzelf snel terugverdient. Wil u toch een overzicht van alle subsidies voor zonne-energie (gemeentelijk / provinciaal / netbeheerder) dan kan u deze hierinder terugvinden:

?

Prosumententarief vanaf 1 juli 2015: Vanaf 1 juli zullen de distributienetbeheerders zoals Eandis en Infrax het prosumententarief gaan invoeren en aanrekenen. Gemiddeld zal er 62,9 tot 83,99 EUR dienen betaald te worden per eenheid van geïnstalleerd vermogen.

zonneboiler

Met een zonneboiler kunt u eenvoudig en milieuvriendelijk tot 70% van het warm water aanmaken door gebruik te maken van gratis zonnewarmte.


Om de zonnestraling op te vangen, wordt op het dak van de woning een zwarte plaat of zonnecollector gemonteerd. U kunt de terugverdientijd van deze investering berekenen met de energiewinstcalculators

 

De voordelen van een zonneboiler

 • Economisch: Wanneer u kiest voor een zonneboiler maakt u gebruik van de zon als natuurlijke energiebron. Met een zonneboiler bespaart u op energiekosten en bent u minder afhankelijk van uw energieleverancier en stijgende energieprijzen.
 • Ecologisch: Een zonneboiler is milieuvriendelijk. U gebruikt 100% ecologische energie zonder enige CO2 uitstoot.
 • Duurzaam?: Zonneboilers zijn een betrouwbare en onuitputtelijke bron van energie. Het is een duurzame installatie met veilige en zekere werking, weinig onderhoud en een lange levensduur.
 • Eenvoudige en uitbreidbare installatie: Een zonneboiler is een eenvoudig te installeren en aan te passen systeem. Het maakt gebruik van een modulaire opbouw en is dus bruikbaar bij kleine én grote verbruikers. Er kunnen steeds zonnecollectoren worden bijgeplaatst indien u meer warm water wenst bij een groter aantal gezinsleden.
 • Snelle terugverdientijd: Dankzij hoge energiekosten, fiscale voordelen en premies mogen we bij een zonneboiler zeker spreken van een rendabele investering.

 

Als u in een woning of appartement een zonneboiler laat plaatsen, dan kunt u daarvoor een premie krijgen van uw netbeheerder (eandis en infrax).

 

Dankzij de verkregen energiebesparing en de Vlaamse premie verdient de investering in een zonneboiler zichzelf zéér snel terug. Ook de onderhoudskosten van een zonneboiler zijn erg beperkt. Een zonneboiler is een milieuvriendelijke en energie-efficiënte oplossing met een hoog rendement?.

warmtepomp

Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke verwarmingsinstallatie.

Een warmtepomp onttrekt warmte uit haar omgeving (de bodem, het grondwater of de buitenlucht) en ‘pompt’ deze warmte op tot een hogere temperatuur. Deze kan dan worden gebruikt voor de verwarming van uw woning of sanitair water.

Om deze warmte van de omgeving tot in de woning te transporteren, wordt gebruik gemaakt van een vloeistof die bij lage temperatuur verdampt en weer condenseert.

De belangrijkste onderdelen van een warmtepomp zijn:

 • De verdamper zorgt ervoor dat de ‘koude’ omgevingswarmte wordt gebruikt om de vloeistof te laten verdampen tot een gasvormige substantie.
 • De compressor is het enige onderdeel van de warmtepomp dat elektriciteit verbruikt. De compressor trekt het gas uit de verdamper en drukt deze samen zodat de temperatuur van het gas stijgt.
 • De condensor geeft de warmte van het gas af aan het verwarmingssysteem. Hierdoor daalt de temperatuur van het gas waardoor het condenseert en weer in een vloeistof verandert.
 • De ontspanner zorgt ervoor dat de cyclus kan herbeginnen. Het verlaagt de druk van de vloeistof zodat deze weer warmte kan opnemen en kan verdampen.

 

De voordelen van een warmtepompboiler:

 • Economisch: U bespaart op energiekosten en bent minder afhankelijk van uw energieleverancier en stijgende energieprijzen. In vergelijking met een klassieke boiler bespaart u met een warmtepompboiler 70% energie.
 • Ecologisch: Een warmtepompboiler is milieuvriendelijk. U gebruikt 100% ecologische energie zonder enige CO2 uitstoot.
 • Duurzaam: Warmtepompboilers zijn een betrouwbare en onuitputtelijke bron van energie. Het is een duurzame installatie met veilige en zekere werking, weinig onderhoud en een lange levensduur.
 • Eenvoudige installatie: Een warmtepompboiler is een ideale duurzame oplossing en de plaatsing is zeer eenvoudig. Een warmtepompboiler wordt in huis geplaatst en haalt warmte uit de omgevingslucht, de lucht kan zowel van binnen als van buiten komen.
 • Eenvoudig in gebruik: Een warmtepompboiler is zeer eenvoudig in gebruik en kan voldoen aan de noden van een gezin tussen de 2 en 6 personen. De installatie heeft een uiterst stille werking.

condensatieketel

Bij een klassieke ketel gaat er veel energie door middel van de rookgassen langs de schouw verloren. Een condensatieketel gaat een grote hoeveelheid energie uit de rookgassen terugwinnen en opnieuw in bruikbare warmte omzetten. Daardoor ligt het rendement van een condensatieketel veel hoger.

Het principe is zeer eenvoudig: hoe lager de temperatuur van de rookgassen hoe beter. In een oude ketel kan de temperatuur van de rookgassen oplopen tot 250°C. In een moderne, klassieke ketel is dat 130°C. Maar met een condensatieketel bedraagt de temperatuur slechts +- 50°C.

 

De voordelen van een condensatieketel:

 • Economisch en zuinig: Wanneer u kiest voor een condensatieketel van Vaillant bespaart u op energiekosten. In een condensatieketel gaat er geen energie verloren. Zo bespaart u energie en geld!
 • Ecologisch: Een condensatieketel is veel milieuvriendelijker dan een klassieke ketel. De CO2 uitstoot wordt beperkt en is tot 10 keer minder in vergelijking met een klassieke ketel.
 • Duurzaam: Condensatieketels zijn een betrouwbare installatie met veilige en zekere werking, weinig onderhoud en een lange levensduur.
 • Snelle en eenvoudige installatie: Een condensatieketel is een eenvoudig te installeren systeem.
 • Snelle terugverdientijd: Dankzij hoge energiekosten, fiscale voordelen en premies is een condensatieketel een rendabele investering.

onderhoud & reiniging

Dat uw zonnepanelen volledig door de regen worden gereinigd, is helaas een vaak gehoord en geloofd misverstand.

Hoe zou u reageren mocht uw autoverkoper vertellen dat uw auto schoon blijft door hem in regen te laten staan?

 

Waarom uw zonnepanelen laten reinigen?

 • U verhoogt het rendement van uw zonnepanelen en dus ook uw winst. Een laagje fijn stof beperkt de hoeveelheid ingestraald licht, Vlaanderen is immers één van de sterkst bevuilde regio’s wat fijn stof betreft.
 • U vermijdt permanente beschadiging van uw zonnepanelen. Blaadjes of vogelpoep onderbreken de cellen waardoor het rendement niet alleen drastisch daalt, maar waardoor u ook risico loopt op hotspots. Wanneer een stukje van uw paneel afgeschermd wordt van het licht zal dit deeltje zich als een weerstand ipv een geleider gaan gedragen.  Stroom die door een weerstand gaat (dit is hier het geval omdat de cellen errond wel nog geleiden) leidt tot extreme verwarming van de cel, deze verhitting kan permanente schade op dat deel van uw panelen veroorzaken (hotspot).
 • U verlengt de levensduur van uw zonnepanelen. Zonnepanelen staan altijd in serie geschakeld, ook de cellen zelf staan in serie. Wanneer 1 cel beschadigd is, beïnvloedt dit de andere cellen uit de serie. U kan dit vergelijken met een tuinslang. Indien er een vernauwing is op één plaats ontstaat er over de ganse lengte van de slang een slechte stroming.

 

Waarom een professionele firma?

 • U hoeft zelf uw dak niet op.
 • Reiniging met het juiste materiaal
 • Reiniging met osmosewater. Dit is leidingwater waar alle bestanddelen zijn uit gefilterd, het is dus ontdaan van alle mogelijke verontreinigingen zoals bacteriën, metalen, chloor, insecticiden, ... Wat overblijft, is puur water en dat kent een opmerkelijk oplossend vermogen. Als dit water in contact komt met een oppervlak, neemt het dan ook gemakkelijk allerlei bestanddelen op, en laat het een proper en streeploos oppervlak achter. Zo kan ook het gebruik van chemicaliën en detergenten vermeden worden, wat deze oplossing tot het meest milieuvriendelijke systeem van de markt maakt.
 • Check-up van uw installatie op verschillende controlepunten

dakvernieuwing en -restauratie

Wanneer uw dak u velen jaren droog gehouden heeft, maar helaas zijn levensduur heeft bereikt, is een aanrader uw dak te vernieuwen.

U bent van plan een nieuw dak te laten plaatsen, maar u weet niet zo goed waar u op moet letten? Onze dakwerker kan u na inspectie medelen:

 • of u beter renoveert of vernieuwt
 • hoe u best isoleert
 • voor welke subsidies en premies u in aanmerking kan komen
 • hoe lang het voor uw persoonlijke situatie kan duren.

 

 

 

 

 

 

Vraag nu uw vrijblijvende offerte aan

0800/11 405