Condensatieketel

Bij een klassieke ketel gaat er veel energie verloren door middel van de rookgassen langs die langs uw  schouw naar buiten trekken. Een condensatieketel gaat een grote hoeveelheid energie uit deze rookgassen terugwinnen en opnieuw in bruikbare warmte omzetten. Hierdoor ligt het rendement van een condensatieketel een stuk hoger dan bij een klassieke ketel.

Het principe is zeer eenvoudig: hoe lager de temperatuur van de rookgassen, hoe beter. In een oude klassieke ketel kan de temperatuur van de rookgassen oplopen tot 250°C. In een moderne, klassieke ketel is dat 130°C. Dit in tegenstelling tot een condensatieketel, waarin de rookgassen slechts een temperatuur van slechts +- 50°C bereiken.

Condensketel

De voordelen op een rijtje:

Economisch en zuinig

Wanneer u kiest voor een condensatieketel van Vaillant bespaart u op energiekosten. In een condensatieketel gaat er geen energie verloren. Zo bespaart u energie en geld!

Duurzaam

Condensatieketels zijn een betrouwbare installatie met veilige en zekere werking, weinig onderhoud en een lange levensduur.

Ecologisch

Een condensatieketel is veel milieuvriendelijker dan een klassieke ketel. De CO2 uitstoot wordt beperkt en is tot 10 keer minder in vergelijking met een klassieke ketel.

Snel terugverdiend

Dankzij hoge energiekosten, fiscale voordelen en premies is een condensatieketel een rendabele investering.

Eenvoudige en uitbreidbare installatie

Een condensatieketel is een eenvoudig te installeren systeem.

MAAK NU UW AFSPRAAK MET EEN VAN ONZE EXPERTEN!