condensatieketel


Bij een klassieke ketel gaat er veel energie door middel van de rookgassen langs de schouw verloren. Een condensatieketel gaat een grote hoeveelheid energie uit de rookgassen terugwinnen en opnieuw in bruikbare warmte omzetten. Daardoor ligt het rendement van een condensatieketel veel hoger.

Het principe is zeer eenvoudig: hoe lager de temperatuur van de rookgassen hoe beter. In een oude ketel kan de temperatuur van de rookgassen oplopen tot 250°C. In een moderne, klassieke ketel is dat 130°C. Maar met een condensatieketel bedraagt de temperatuur slechts +- 50°C.

 

De voordelen van een condensatieketel:

  • Economisch en zuinig: Wanneer u kiest voor een condensatieketel van Vaillant bespaart u op energiekosten. In een condensatieketel gaat er geen energie verloren. Zo bespaart u energie en geld!
  • Ecologisch: Een condensatieketel is veel milieuvriendelijker dan een klassieke ketel. De CO2 uitstoot wordt beperkt en is tot 10 keer minder in vergelijking met een klassieke ketel.
  • Duurzaam: Condensatieketels zijn een betrouwbare installatie met veilige en zekere werking, weinig onderhoud en een lange levensduur.
  • Snelle en eenvoudige installatie: Een condensatieketel is een eenvoudig te installeren systeem.
  • Snelle terugverdientijd: Dankzij hoge energiekosten, fiscale voordelen en premies is een condensatieketel een rendabele investering.

0800/11 405