onderhoud en reiniging

Dat uw zonnepanelen volledig door de regen worden gereinigd, is helaas een vaak gehoord en geloofd misverstand. Hoe zou u reageren mocht uw autoverkoper vertellen dat uw auto schoon blijft door hem in regen te laten staan?

Waarom uw zonnepanelen laten reinigen?

U verhoogt het rendement van uw zonnepanelen en dus ook uw winst. Een laagje fijn stof beperkt de hoeveelheid ingestraald licht, Vlaanderen is immers één van de sterkst bevuilde regio’s wat fijn stof betreft.

U vermijdt permanente beschadiging van uw zonnepanelen. Blaadjes of vogelpoep onderbreken de cellen waardoor het rendement niet alleen drastisch daalt, maar waardoor u ook risico loopt op hotspots. Wanneer een stukje van uw paneel afgeschermd wordt van het licht zal dit deeltje zich als een weerstand ipv een geleider gaan gedragen.  Stroom die door een weerstand gaat (dit is hier het geval omdat de cellen errond wel nog geleiden) leidt tot extreme verwarming van de cel, deze verhitting kan permanente schade op dat deel van uw panelen veroorzaken (hotspot).

U verlengt de levensduur van uw zonnepanelen. Zonnepanelen staan altijd in serie geschakeld, ook de cellen zelf staan in serie. Wanneer 1 cel beschadigd is, beïnvloedt dit de andere cellen uit de serie. U kan dit vergelijken met een tuinslang. Indien er een vernauwing is op één plaats ontstaat er over de ganse lengte van de slang een slechte stroming.

MAAK NU UW AFSPRAAK MET EEN VAN ONZE EXPERTEN!
Onderhoud en reiniging

Waarom een professionele firma?

U hoeft zelf uw dak niet op.

Reiniging met het juiste materiaal

Reiniging met osmosewater. Dit is leidingwater waar alle bestanddelen zijn uit gefilterd, het is dus ontdaan van alle mogelijke verontreinigingen zoals bacteriën, metalen, chloor, insecticiden… Wat overblijft, is puur water en dat kent een opmerkelijk oplossend vermogen. Als dit water in contact komt met een oppervlak, neemt het dan ook gemakkelijk allerlei bestanddelen op, en laat het een proper en streeploos oppervlak achter. Zo kan ook het gebruik van chemicaliën en detergenten vermeden worden, wat deze oplossing tot het meest milieuvriendelijke systeem van de markt maakt.

Check-up van uw installatie op verschillende controlepunten