THuisbatterij

Groene en hernieuwbare energie is in opmars. Meer en meer kiezen we voor duurzame energie in onze woningen. Maar hoe haalt u nu werkelijk financieel profijt uit de energie die voortkomt vanuit bijvoorbeeld uw zonnepanelen? Hoe heeft u de mogelijkheid om de energie die u zélf opwekte ook zélf te gebruiken? Uw Zon heeft voor u een duidelijk antwoord: de thuisbatterij.

U bent van plan een nieuw dak te laten plaatsen, maar u weet niet zo goed waar u op moet letten?
Onze expert kan u hier na inspectie verder mee helpen.

Een thuisbatterij staat gelijk aan een uitgebreide accu die u aan uw energienet en stroomvoorzieningen koppelt. Wanneer je zonnepanelen een overmaat aan energie produceren – er is meer productie dan verbruik – dan wordt de accu opgeladen. De batterij houdt dus ook doorlopend rekening met de productie van uw zonnepanelen en daarbij ook het verbruik binnen uw woning.

Het is pas wanneer deze accu vol is, dan de overtollige energie naar het distributienet doorverwezen wordt.

De voordelen op een rijtje:

Ecologisch
Wanneer er geen energie opgewekt wordt, maar je wel stroom verbruikt, zal de batterij ingeschakeld worden. De energie die je dan verbruikt, is dan alsnog groene energie. Pas wanneer de thuisbatterij volledig uitgeput is, zal je overschakelen naar netstroom.

Duurzaam
De energie die geput wordt vanuit de batterij is dezelfde duurzame energie die u normaal rechtstreeks vanuit uw zonnepanelen aangeleverd krijgt.

Economisch
Ook op dagen met minder zonneschijn hoeft u niet meteen over te schakelen op netstroom. Uw energieverbruik – en bijgevolg uw energiefactuur – zullen hierdoor fors dalen.

Dé redder tijdens stroompanne
Wanneer er sprake is van een algemene stroompanne, kan de batterij nog een tijd lang putten uit de opgeslagen energie die u zélf produceerde. Dit zorg dan weer voor de nodige gemoedsrust.

Eenvoudige en uitgebreide installatie
Onze experten binnen Uw Zon adviseren u graag binnen uw zoektocht naar de perfecte thuisbatterij én garanderen een professionele installatie – zowel binnen- als buitenshuis.

Subsidies voor thuisbatterijen:

Om duurzame energie een duwtje in de rug te geven, besliste de Vlaamse regering een premie in te schakelen. Deze dient uiterlijk op 31 december 2021 aangevraagd te worden.

Let ook dat de installatie van de thuisbatterijen de laatste factuur ook voor deze datum moeten liggen om van de premie te kunnen genieten. De omvang van de premie krijgt een maximum van 3200 euro. Per Kilowattuur werkelijke capaciteit van de thuisbatterij, krijgt u omtrent de 250 euro toegekend. Let wel dat de premie echter ook nooit hoger zal liggen dan 35% van de investeringskosten.

MAAK NU UW AFSPRAAK MET EEN VAN ONZE EXPERTEN!