Warmtepomp

Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke verwarmingsinstallatie.

Een warmtepomp onttrekt warmte uit haar omgeving (de bodem, het grondwater of de buitenlucht) en ‘pompt’ deze warmte op tot een hogere temperatuur. Deze kan dan worden gebruikt voor de verwarming van uw woning of sanitair water.

Om deze warmte van de omgeving tot in de woning te transporteren, wordt gebruik gemaakt van een vloeistof die bij lage temperatuur verdampt en weer condenseert.

Warmtepomp
Warmtepomp

De voordelen op een rijtje:

Economisch

U bespaart op energiekosten en bent minder afhankelijk van uw energieleverancier en stijgende energieprijzen. In vergelijking met een klassieke boiler bespaart u met een warmtepompboiler 70% energie.

Duurzaam

Warmtepompboilers zijn een betrouwbare en onuitputtelijke bron van energie. Het is een duurzame installatie met veilige en zekere werking, weinig onderhoud en een lange levensduur.

Ecologisch

Een warmtepompboiler is milieuvriendelijk. U gebruikt 100% ecologische energie zonder enige CO2 uitstoot.

Snel terugverdiend

Een warmtepompboiler is een ideale duurzame oplossing en de plaatsing is zeer eenvoudig. Een warmtepompboiler wordt in huis geplaatst en haalt warmte uit de omgevingslucht, de lucht kan zowel van binnen als van buiten komen.

Eenvoudige en uitbreidbare installatie

Een warmtepompboiler is zeer eenvoudig in gebruik en kan voldoen aan de noden van een gezin tussen de 2 en 6 personen. De installatie heeft een uiterst stille werking.

MAAK NU UW AFSPRAAK MET EEN VAN ONZE EXPERTEN!

De belangrijkste onderdelen van een warmtepomp zijn:

  • De verdamper zorgt ervoor dat de ‘koude’ omgevingswarmte wordt gebruikt om de vloeistof te laten verdampen tot een gasvormige substantie.
  • De compressor is het enige onderdeel van de warmtepomp dat elektriciteit verbruikt. De compressor trekt het gas uit de verdamper en drukt deze samen zodat de temperatuur van het gas stijgt.
  • De condensor geeft de warmte van het gas af aan het verwarmingssysteem. Hierdoor daalt de temperatuur van het gas waardoor het condenseert en weer in een vloeistof verandert.
  • De ontspanner zorgt ervoor dat de cyclus kan herbeginnen. Het verlaagt de druk van de vloeistof zodat deze weer warmte kan opnemen en kan verdampen.