zonneboiler


Met een zonneboiler kunt u eenvoudig en milieuvriendelijk tot 70% van het warm water aanmaken door gebruik te maken van gratis zonnewarmte.


Om de zonnestraling op te vangen, wordt op het dak van de woning een zwarte plaat of zonnecollector gemonteerd. U kunt de terugverdientijd van deze investering berekenen met de energiewinstcalculators

 

De voordelen van een zonneboiler

  • Economisch: Wanneer u kiest voor een zonneboiler maakt u gebruik van de zon als natuurlijke energiebron. Met een zonneboiler bespaart u op energiekosten en bent u minder afhankelijk van uw energieleverancier en stijgende energieprijzen.
  • Ecologisch: Een zonneboiler is milieuvriendelijk. U gebruikt 100% ecologische energie zonder enige CO2 uitstoot.
  • Duurzaam?: Zonneboilers zijn een betrouwbare en onuitputtelijke bron van energie. Het is een duurzame installatie met veilige en zekere werking, weinig onderhoud en een lange levensduur.
  • Eenvoudige en uitbreidbare installatie: Een zonneboiler is een eenvoudig te installeren en aan te passen systeem. Het maakt gebruik van een modulaire opbouw en is dus bruikbaar bij kleine én grote verbruikers. Er kunnen steeds zonnecollectoren worden bijgeplaatst indien u meer warm water wenst bij een groter aantal gezinsleden.
  • Snelle terugverdientijd: Dankzij hoge energiekosten, fiscale voordelen en premies mogen we bij een zonneboiler zeker spreken van een rendabele investering.

 

Als u in een woning of appartement een zonneboiler laat plaatsen, dan kunt u daarvoor een premie krijgen van uw netbeheerder (eandis en infrax).

 

Dankzij de verkregen energiebesparing en de Vlaamse premie verdient de investering in een zonneboiler zichzelf zéér snel terug. Ook de onderhoudskosten van een zonneboiler zijn erg beperkt. Een zonneboiler is een milieuvriendelijke en energie-efficiënte oplossing met een hoog rendement?.

0800/11 405