zonnepanelen


Een zonnepaneel is een paneel dat zonlicht omzet in elektriciteit. Een zonnepaneel is samengesteld uit dunne plaatjes silicium die het zonlicht omzetten in gelijkstroom (DC).

Alle apparatuur in een woning werkt op wisselstroom (AC). Een omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom.

Het teveel aan energie wordt doorgestuurd naar een energiebedrijf. De verbruiksmeter loopt achteruit zolang in huis minder energie wordt verbruikt dan de zonnepanelen leveren.

Ook als de zon overdag niet schijnt, wekken zonnepanelen nog stroom op. Daglicht is voldoende om elektriciteit op te wekken.

 

De voordelen op een rijtje:

  • Economisch: Wanneer u kiest voor zonnepanelen maakt u gebruik van de zon als natuurlijke energiebron, u wordt minder afhankelijk van uw energieleverancier en stijgende energieprijzen.
  • Duurzaam: Onze zonnepanelen zijn een betrouwbare en onuitputtelijke bron van energie. Het is een duurzame installatie met veilige en zekere werking, weinig onderhoud en een levensduur tussen 25 en 30 jaar.
  • Ecologisch: Zonnepanelen gebruiken 100% groene energie.
  • Snel terugverdiend: Dankzij de hoge energieprijzen, zeer lange levensduur en uitermate hoog rendement zijn zonnepanelen een rendabele investering.
  • Eenvoudige en uitbreidbare installatie: Onze zonnepanelen zijn eenvoudig te installeren, en maken gebruik van een modulaire opbouw waardoor ze bruikbaar zijn bij kleine én grote verbruikers. Indien nodig kunnen er steeds zonnepanelen worden bijgeplaatst.

??

Premies: Voor het plaatsen van zonnepanelen zijn er sinds kort geen premies/subsidies meer beschikbaar. Toch blijft het een duurzame investering die zichzelf snel terugverdient. Wil u toch een overzicht van alle subsidies voor zonne-energie (gemeentelijk / provinciaal / netbeheerder) dan kan u deze hierinder terugvinden:

?

Prosumententarief vanaf 1 juli 2015: Vanaf 1 juli zullen de distributienetbeheerders zoals Eandis en Infrax het prosumententarief gaan invoeren en aanrekenen. Gemiddeld zal er 62,9 tot 83,99 EUR dienen betaald te worden per eenheid van geïnstalleerd vermogen.

0800/11 405